Amsterdam / Holandia,

Shure otworzy biuro w śródmieściu Chicago

Nowe biuro w Chicago uruchomione wiosną 2018 będzie wyrazem prognoz szybkiego rozwoju firmy oraz zwiększenia zatrudnienia

Amsterdam, Holandia, 6 lutego 2018 — Shure Incorporated ogłosił plany otwarcia biura w śródmieściu Chicago, zaznaczając obecność firmy w popularnej dzielnicy Loop. To strategiczne posunięcie pozwoli firmie Shure być bliżej swoich cenionych klientów, a także lepiej dostosować sposób działania do szybkiego wzrostu oraz rozszerzenia swojej działalności. W związku z tym, że aktualna siedziba główna korporacji mieszcząca się w Niles, w stanie Illinois, jest już zbyt ciasna, pod koniec 2018 roku Shure przeniesie swoje działy sprzedaży, marketingu, obsługi klienta oraz rozwoju rynku do nowych biur w centrum Chicago. Firma zajmie biura o powierzchni 3250 m2 – całe piętro - w The National Building, odrestaurowanej 20-piętrowej dawnej siedziby Chicago Public Schools.

„Są dwa główne przyczyny, które skłaniają nas do podjęcia tego kroku i otwarcia biura w centrum Chicago, i obydwie one są bardzo pozytywne,” powiedział Abby Kaplan, Senior Director U.S Retail Group w firmie Shure. „Pierwsza z nich to fakt, że przestrzeń w naszej aktualnej siedzibie głównej firmy stała się już zbyt mała, natomiast druga to chęć bliższej współpracy z naszymi lojalnymi klientami – zwłaszcza na naszym „rodzimym rynku” w Chicago.”

Shure cały czas rozszerza swoje portfolio produktów i bazę klientów, a nowe City Center zapewni przestrzeń dla kolejnych artystów oraz pozwoli stworzyć lepsze warunku dla interaktywnych prezentacji. Najnowocześniejsza przestrzeń demonstracyjna połączona z bliskością biur zajmujących się różnymi segmentami rynku sprawia, że otwarcie biura staje się strategicznym krokiem, który jest zgodny z przyjętymi celami zwiększenia pozycji rynkowej marki Shure. Stworzenie bardziej przyjaznego środowiska dla prezentacji produktów konferencyjnych oraz klasy profesjonalnej – w szczególności dla Microflex® Advance™ - pozwoli naszym współpracownikom lepiej zapewnić najlepszą w swojej klasie obsługę aktualnych i przyszłych klientów. Nowa przestrzeń biurowa została zaprojektowana w duchu kultury marki Shure, bezpośrednio odzwierciedlając wizerunek firmy Shure i jej ogromne dziedzictwo.

„W kilku ostatnich latach nasza działalność została bardziej skoncentrowana na rynku systemów zintegrowanych, a wyrazem tego były takie produkty jak MXW oraz MXA,” powiedział Jim Schanz, Senior Director U.S. Pro/Systems Group w firmie Shure. „Jednym z głównych punktów naszej nowej lokalizacji w centrum Chicago będzie to, co nazywamy Customer Experience Center. Znaczna część tej przestrzeni będzie przeznaczona na te nowe produkty, dzięki czemu klienci będą mogli poznać wszystkie ich funkcje i zalety w warunkach „realnego środowiska” ich działania.”

W ciągu kilku następnych lat firma Shure zamierza przyjąć do pracy około 130 – 150 nowych współpracowników w swoim nowym biurze w centrum Chicago, które zostanie otwarte wiosną 2018 roku.

O firmie Shure Incorporated