Firma Shure ogłosiła, że od 01 czerwca 2018 zaprzestanie dystrybucji produktów QSC w Niemczech oraz w Wielkiej Brytanii skupiając swoje działania na własnym portfolio produktów. Shure cały czas rozwija się przez ciągłe rozszerzanie oferowanej palety własnych produktów, wdrażaniu nowych technologii i prowadzeniu skutecznej globalnej strategii biznesowej.

„Shure Distribution UK działa od ponad 50 lat jako firma zajmująca się dystrybucją i obsługą wielu znanych na całym świecie profesjonalnych firm z branży audio” - powiedział Peter James, Dyrektor Zarządzający Shure Distribution UK. „Nasze aktualne portfolio oraz przyjęta mapa drogowa rozwoju sprawiają, że jest to idealny czas na skupienie się na dystrybucji tylko produktów Shure w celu zapewnienia dalszego rozwoju naszej działalności i zagwarantowania naszym klientom rozwiązań, których potrzebują.”

Shure zaczął inwestować w region Europy, Środkowego Wschodu i Afryki już w 1991 roku, tworząc na terenie Niemiec Shure Europe GmbH. Głównym celem było zwiększenie obecności firmy w tym regionie. Od tego czasu firma Shure znacznie rozszerzyła swoją działalność i utworzyła dodatkowe biura sprzedaży oraz marketingu w Wielkiej Brytanii, Holandii, Belgii, Szwajcarii, Austrii, Francji, Rosji oraz w Dubaju.

„Mamy zaszczyt współpracować z niektórymi dobrze znanymi partnerami branżowymi i widzimy, jak wiele z nich znakomicie rozwija się wraz z nami. Mamy nadzieję kontynuować naszą współpracę z tymi firmami, a także innymi, w najbliższej przyszłości” - dodaje James.

QSC to najbardziej uznana marka dystrybuowana przez firmę Shure. Jej interesy były reprezentowane w Niemczech oraz Wielkiej Brytanii odpowiednio przez 10 oraz 25 lat.

„Jesteśmy dumni z naszej historii, której częścią jest QSC.” - dodaje James. „Nasza podróż z nimi, zaczynając od producenta wzmacniaczy mocy do powszechnie szanowanej marki z bardzo szeroką ofertą, jaką jest dzisiaj, była niezwykła. Liczymy na to, że nadal będziemy mogli tworzyć historię naszej owocnej współpracy.”