Shure Distribution Switzerland GmbH rozpocznie działalność w czerwcu 2018 roku.

1 czerwca 2018 roku firma Shure otworzy własne biuro w Szwajcarii, które zajmie się bezpośrednią dystrybucją produktów Shure w tym kraju. Podmiotem reprezentującym będzie nowo utworzona firma Shure Distribution Switzerland GmbH. Powołanie do życia nowego zespołu odpowiedzialnego za dystrybucję wszystkich produktów i zapewniającego wsparcie techniczne na rynku szwajcarskim ma na celu przybliżenie marki Shure lokalnym klientom, z równoczesnym ułatwieniem kontaktu z samą firmą. Wieloletni dystrybutor firmy Shure w Szwajcarii, Dr. W.A. Günther AG będzie nadal służyć klientom swoim ogromnym, wieloletnim doświadczeniem w zakresie mikrofonów oraz technologii łączności bezprzewodowej.

„Chcielibyśmy podziękować naszemu wieloletniemu dystrybutorowi Dr. W.A. Günther AG za całą jego ciężką pracę w minionych 25 latach”, komentuje Maco Weissnert, Dyrektor Zarządzający w Shure Distribution GmbH. „Dr. W.A. Günther AG jest znany w Szwajcarii z ogromnego doświadczenia w dziedzinie dźwięku oraz obrazu, a my jesteśmy zachwyceni, że firma ta będzie nadal wspierać naszych klientów w charakterze partnera handlowego.”

Herbert Muss, który jako Dyrektor Shure Switzerland kierował biurem rozwoju rynku Shure w tym kraju od 2015 roku, a obecnie będzie nadzorować lokalne przedstawicielstwo dodaje: „Decyzja o przejęciu bezpośredniej dystrybucji została podjęta zgodnie z przyjętą polityką bliższej współpracy z naszymi klientami. Zapewniając bezpośrednie dostarczanie produktów Shure oraz oferując bezpośrednie wsparcie możemy w lepszy sposób obsługiwać naszych klientów w Szwajcarii i zajmować się ich projektami bardziej kompleksowo, elastycznie i szybciej. Również łatwiej będzie można rozpoznawać trendy i potrzeby klientów, a także szybciej reagować na nie w działaniach nad rozwojem danego produktu.”

Oprócz nowo otwartego biura w Szwajcarii, Shure Distribution GmbH ma obecnie oddziały w Niemczech, Austrii, Belgii i Holandii. Shure Distribution GmbH traktuje swoją nową szwajcarską spółkę zależną jak ważny składnik swojej działalności biznesowej zapewniający silne wsparcie handlowe. W czasie dokonywania przekształceń Elias Ruh, doświadczony szwajcarski inżynier aplikacji pro-audio, będzie pomagać partnerom Shure, podczas gdy Kierownik ds. Rozwoju Rynku Felix Alpstäg będzie koncentrować swoje działania na rynku systemów zintegrowanych.

Thomas W. Wunderli, Dyrektor Zarządzający w Dr. W.A. Günther AG docenia dotychczasową współpracę z firmą Shure. „Produkty Shure stały się częścią naszego portfolio w 1992 roku i od tego momentu ciężko i entuzjastycznie pracowaliśmy, aby rozwijać i poszerzać dostępność tej marki w naszym kraju, na przykład wnosząc istotny wkład w zakończoną wielkim sukcesem kampanię na rzecz rozszerzenia dozwolonego zakresu częstotliwości dla mikrofonów bezprzewodowych w Szwajcarii.” - komentuje Wunderli. „Zmiany w praktykach biznesowych zawsze prowadzą do nowych możliwości, które pojawiają się przed wszystkimi zaangażowanymi stronami. Do czasu pełnej zmiany latem 2018 roku, Dr. W.A. Günther AG pozostaje wyłącznym dystrybutorem produktów Shure w Szwajcarii. W przeszłości oraz w przyszłości, specjaliści branży audio-video z Erlenbach oraz ich doświadczony personel będą nadal zapewniać swoim klientom B2B najlepsze technologie, produkty oraz profesjonalne doświadczenie, oferując wartość dodaną i wspierając kreatywność.

Dr. W.A Günther AG jest niezależnym dystrybutorem i dostawcą wiodących marek z branży audio-video, wchodzącym w skład Günther Group i ponad 85 lat służącym swoją wiedzą i doświadczeniem klientom ze szwajcarskiego rynku multimedialnego. Firma wykorzystuje najwyższej jakości produkty do oferowania wysokiej klasy rozwiązań zapewniających rzeczywistą wartość, dostarcza innowacyjne rozwiązania, nie zapominając jednocześnie o kliencie w samym sercu procesu inwestycyjnego. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej www.drwaguenther.ch.