Niles IL. / USA,

Wiodący na rynku producent urządzeń dźwiękowych jest na czacie z inżynierami, artystami i profesjonalistami z branży muzycznej z całego świata, aby podzielić się z nimi swoimi historiami.

Firma Shure przedstawiła dzisiaj swoją nową serię produktów dla podkastu „Shure Signal Path”. Shure będzie gościć członków społeczności branży muzycznej na dwutygodniowym podkaście. Wezmą w nim udział zarówno inżynierowie dźwięku, którzy pracują za kulisami, jak również muzycy, których uwielbiamy. Będą oni dzielić się swoimi historiami i odsłonią kulisty swojej pracy w studiach nagraniowych oraz powiedzą nam, co sprawia, że muzyka na żywo jest tak niesamowita. Inauguracyjny odcinek, który jest do pobrania już dzisiaj, to wywiad z brytyjską artystką Lianne La Havas, w trakcie którego poruszane są różne kwestie: od jedzenia i pisania piosenek po jamming i to, jak może wyglądać typowy wolny dzień tak zapracowanego artysty.

„Shure jest stale w kontakcie z wieloma tak fascynującymi ludźmi z branży muzycznej, zarówno artystami, jak też producentami, inżynierami dźwięku, właścicielami studiów nagraniowych, że wstyd byłoby nie podzielić się ich historiami z całym światem” powiedział Paul Crognale, Menedżer Globalnego Marketingu w dziale Muzycznego oraz Konsumenckiego Sprzętu Audio w firmie Shure Incorporated. „Celem podkastu nie jest zbyt duże zagłębianie się w zagadnienia technologiczne stojące za muzyką – chociaż na pewno będą odcinki, w których pojawią się bardzo szczegółowe informacje – ale to, aby ożywić ten niesamowicie bogaty wszechświat i przedstawić osoby codziennie zaangażowane w kształtowanie branży muzycznej.”

Oprócz pojawiającej się w pierwszym odcinku Lianne La Havas Shure będzie gościć wiele niesamowitych talentów z branży muzycznej, włączając w to legendarnego inżyniera dźwięku live Rogera Lindsay’a, Bryana Grone oraz Williama Garretta ze Spotify Studios, zdobywcę wielu nagród – inżyniera masteringu Matta Coltona, działający w Chicago zespół „Poster Children”, Chrisa Jojo z Codemaser Games i wielu innych.

W celu posłuchania dzisiejszego odcinka i zasubskrybowania podkastu Shure Signal Path słuchacze mogą przejść do swoich ulubionych źródeł podkastów, w tym iTunes, Stitcher czy Google Play. Podkast będzie aktualizowany co drugi wtorek o godzinie 8 rano CST (strefy czasu centralnego).