Shure zapowiada system konferencyjny Microflex® Complete

W dniu dzisiejszym podczas wystawy InfoComm 2017 w Orlando firma Shure zapowiedziała nowy zintegrowany system audio Microflex Complete przeznaczony dla konferencji oraz spotkań. Będzie on dostępny w konfiguracjach przewodowych oraz bezprzewodowych i obok zaawansowanych narzędzi zwiększających produktywność spotkań zapewni naturalny i zrozumiały dźwięk uczestnikom znajdującym się w pomieszczeniu, jak również osobom zdalnie uczestniczącym w rozmowach.

System Microflex Complete składa się z wielu przenośnych i montowanych powierzchniowo jednostek konferencyjnych, które mogą być łatwo dopasowane do każdej stylistyki pomieszczenia, zaczynając od nowoczesnych przestrzeni spotkań po budynki zabytkowe. Każda jednostka konferencyjna składa się z mikrofonu, głośnika oraz kontrolerów, a wszystko to zostało umieszczone w kompaktowej formie stanowiącej kompletny system dźwiękowy, który można umieścić blisko użytkownika w celu zapewnienia wyjątkowej klarowności dźwięku w pomieszczeniach o różnej wielkości. Kolorowy ekran dotykowy dostępny w wybranych modelach zapewnia szczegółowe informacje o spotkaniu i bezpośredni dostęp do kontrolerów.

Wybór trybów automatycznej lub manualnej aktywacji mikrofonów pozwala na dopasowanie pracy systemu zgodnie z potrzebami spotkań o charakterze nieformalnym lub konferencji i debat o ściśle zdefiniowanym przebiegu. Opcjonalne oprogramowanie SW6000 oferuje zaawansowane możliwości takie jak zarządzanie agendą lub rozszerzone opcje głosowania, które pozwalają na bardziej efektywne prowadzenie spotkań, w których uczestniczą nawet setki osób.

System bezprzewodowy Microflex Complete pokonuje ograniczenia naturalne dla przewodów w pomieszczeniach o elastycznym rozkładzie miejsc siedzących, a także w zabytkowych budynkach, gdzie wiercenie otworów w meblach jest niedopuszczalne. Technologia automatycznego wykrywania zakłóceń i zapobiegania im zapewnia niezawodną transmisję sygnału radiowego bez zaników sygnału, a dostępność szyfrowania dźwięku AES-128 gwarantuje wysoki poziom prywatności. Każda bezprzewodowa jednostka konferencyjna jest zasilana przez inteligentny akumulator litowo-jonowy, a pozostały czas ładowania (w godzinach i minutach) może być zdalnie sprawdzany przez technika.

Bill Oakley, Starszy Menedżer Produktu w firmie Shure

Microflex Complete pozwala wyeliminować brak efektywności spotkań. Łączy on znakomitą jakość dźwięku z narzędziami zwiększającymi produktywność, które zapewniają wsparcie dla takich działań jak elektroniczne głosowanie czy opiniowanie, zarządzanie agendą, identyfikacja mówcy czy kontrola pracy tłumaczy. Ten system oferuje istotną pomoc w efektywnym podejmowaniu decyzji i prowadzaniu spotkań, w których uczestniczy zarówno 20 osób, jak również 2000. Dodana wygoda użytkowania rozwiązania bezprzewodowego znacznie ogranicza czas konfiguracji systemu w danym obiekcie lub też w trakcie specjalnego wydarzenia organizowanego poza nim. Niezależnie od tego, czy wybierzemy rozwiązanie przewodowe czy bezprzewodowe, Microflex Complete jest niezwykle inteligentnym rozwiązaniem dla sal spotkań, organów zarządzających czy instytucji edukacyjnych.

W celu poznania szczegółowych informacji dotyczących Microflex Complete zapraszamy do odwiedzenia stoiska Shure (#5845) podczas InfoComm 2017 lub strony internetowej www.shure.pl.

Więcej na temat firmy Shure na wystawie Infocomm 2017

O Shure Europe GmbH