Nowa aktualizacja firmware’u podwaja efektywność widmową przy jednoczesnym zachowaniu znakomitej jakości dźwięku.

W dniu dzisiejszym podczas wystawy InfoComm 2017 w Orlando firma Shure ogłosiła, że tryb High Density dla linii mikrofonów konferencyjnych Microflex® Wireless jest już dostępny dla Klientów. Wszechstronne w zastosowaniu i skalowane systemy Microflex Wireless zostały wprowadzone na rynek w roku 2013 i obejmują one mikrofony bezprzewodowe oraz współpracujący z nimi sprzęt. Stały się one branżowym rozwiązaniem pierwszego wyboru w przypadku multimedialnych i zarządzanych systemów konferencyjnych w dużych firmowych salach konferencyjnych, miejscach z wieloma pomieszczeniami użytkowymi czy w kampusach.

Nowa wersja firmware’u 5.1.23 dla Microflex Wireless posiada tryb High Density, który umożliwia użytkownikom równoczesne użycie dwukrotnie większej liczby mikrofonów. Aktualizacja firmware’u (wersja 5.1.23) jest kompatybilna wstecznie i będzie działać z każdym istniejącym sprzętem Microflex Wireless. W trybie High Density maksymalna liczba kanałów w przypadku Stanów Zjednoczonych, Kanady, Ameryki Łacińskiej, Meksyku i większości krajów Ameryki Południowej zostaje zwiększona z 40 do 80. W przypadku Europy, Środkowego Wschodu oraz części Azji zostaje zwiększona z 80 do 160 kanałów. W celu dwukrotnego zwiększenia liczby kanałów w tym samym zakresie widma tryb High Density wykorzystuje zmodyfikowany schemat transmisji, który również wydłuża czas działania akumulatora. Zasięg transmisji bezprzewodowej nie ulega zmianie.

W celu poznania szczegółowych informacji lub dotyczących pobrania aktualizacji firmware’u z udostępnionym trybem High Density Microflex Wireless zapraszamy do odwiedzenia stoiska Shure (#5845) podczas InfoComm 2017 lub strony internetowej www.shure.pl.