Shure przedstawił High Density Mode dla systemu Microflex Wireless

Nowa aktualizacja oprogramowania pozwala podwoić efektywność wykorzystania widma przy zachowaniu znakomitej jakości dźwięku

W dniu dzisiejszym Shure Incorporated zaprezentował swój nowy tryb High Density (wysokiej gęstości) dla swojej linii mikrofonów konferencyjnych Microflex Wireless System (MXW). Ten uniwersalny w zastosowaniu i skalowany wachlarz systemów MXW z mikrofonami bezprzewodowymi oraz sprzętem uzupełniającym stał się branżowym rozwiązaniem pierwszego wyboru w przypadku multimedialnych i zarządzanych systemów konferencyjnych w dużych firmowych salach konferencyjnych, miejscach z wieloma pomieszczeniami użytkowymi czy kampusach połączonych siecią. Nowa wersja firmware’u 5.x dla MXW posiada tryb High Density, który umożliwia użytkownikom równoczesne użycie dwukrotnie większej liczby mikrofonów.

Aktualizacja jest dostępna dla nowego oraz już pracującego sprzętu MXW, a dostępność trybu High Density jest możliwa w przypadku, gdy jest w nim zainstalowane oprogramowanie sprzętowe 5.x. W trybie High Density maksymalna liczba kanałów w przypadku Stanów Zjednoczonych, Kanady, Ameryki Łacińskiej, Meksyku i większości krajów Ameryki Południowej zostaje zwiększona z 40 do 80. W przypadku Europy, Środkowego Wschodu oraz części Azji zostaje zwiększona z 80 do 160 kanałów. W celu dwukrotnego zwiększenia liczby kanałów w tym samym zakresie widma, tryb High Density wykorzystuje zmodyfikowany schemat transmisji, który również wydłuża czas działania akumulatora. Zasięg transmisji bezprzewodowej nie ulega zmianie.

„Wychodząc naprzeciw naszym klientom, którzy potrzebują korzystać z dużej liczby kanałów, podwoiliśmy pojemność kanałów bez kompromisów ze strony jakości dźwięku.” - powiedział Menedżer Produktu Josh Siegle. „W sytuacjach, gdzie wymagana jest obecność wielu działających mikrofonów lub gdzie spektrum DECT jest mocno zatłoczone, Microflex Wireless z trybem High Density jest bezprzewodowym mikrofonowym systemem konferencyjnym, który stanowi najbardziej wydajne i najbardziej elastyczne rozwiązanie.”

Do pobrania

Produkty w tej informacji prasowej