Podczas ISE 2017 Shure prezentuje nowe nadajniki powierzchniowe oraz z gęsią szyją ULX-D®

Niezwykle elastyczne i skalowalne opcje mikrofonów bezprzewodowych dla średnich i dużych aplikacji związanych ze spotkaniami

Firma Shure Incorporated ogłosiła dzisiaj, że rozszerzyła swój ceniony bezprzewodowy system ULX-D Digital dodając do niego dwa nadajniki mikrofonowe przeznaczone do użycia podczas wydarzeń biznesowych.

Nowe nadajniki: powierzchniowy ULXD6 oraz z gęsią szyją ULXD8 oferują doskonałą jakość dźwięku ULX-D z krótką latencją i cechują się wysoką stabilnością sygnału, wysoką efektywnością transmisji radiowej, dostępnością wiodącej technologii szyfrowania i mogą być zasilane akumulatorami litowo-jonowymi lub standardowymi bateriami AA. Należy zaznaczyć, że nadajniki pracują w paśmie UHF, a także w innych pasmach częstotliwości, co zapewnia możliwość ich użycia w krajach lub środowiskach, gdzie pasma Microflex Wireless są już używane lub niedostępne.

Mikrofony ręczne oraz typu lavalier są często domyślnym wyborem w centrach kongresowych, hotelach, w środowiskach korporacyjnych oraz edukacyjnych, nawet jeśli konstrukcje powierzchniowe lub z gęsią szyją byłyby bardziej odpowiednim, wygodnym rozwiązaniem dla wszystkich zaangażowanych uczestników. Przedstawiając nowe nadajniki ULX-D: powierzchniowe oraz z gęsią szyją, Shure oferuje obecnie niezwykle wydajne i elastyczne opcje bezprzewodowe, które są kompatybilne z odbiornikami cyfrowymi ULX-D oraz QLX-D. Gdy są one używane z odbiornikami ULXD w trybie High Density, użytkownicy mogą korzystać z dużej liczby kanałów, których może być 100 lub więcej. W przypadku dyskusji poufnych, które wymagają bezpiecznej transmisji, system ULX-D oferuje szyfrowanie AES-256.

„Kiedy kilka lat temu wprowadzaliśmy na rynek system ULX-D, stało się jasne, że ta platforma cyfrowa zapewni wyjątkową jakość dźwięku przy równocześnie ekstremalnie efektywnym wykorzystaniu widma. To połączenie wraz z nowoczesnymi funkcjami takimi jak praca w sieci Dante czy szyfrowanie sygnału będzie znakomicie wpisywać się w potrzeby profesjonalnych użytkowników na całym świecie” – wyjaśnia Nick Wood, Wireless Category Director w firmie Shure. „Z biegiem czasu zdaliśmy sobie sprawę, że istnieje duże zapotrzebowanie na urządzenia stołowe, które są intuicyjne w skonfigurowaniu oraz obsłudze. Obecnie dzięki naszym nowym nadajnikom powierzchniowym oraz z gęsią szyją ULX-D, które są też w pełni kompatybilne z QLX-D, z powodzeniem wypełniliśmy tę lukę.”

Nadajnik powierzchniowy ULXD6 oraz nadajnik z gęsią szyją ULXD8 posiada elegancką niskoprofilową obudowę, która dodatkowo sprawia, że jest to doskonały wybór do użycia podczas spotkań i różnych wydarzeń, gdzie kluczowe znaczenie ma szybka i łatwa konfiguracja, łatwość obsługi, a następnie błyskawiczny demontaż systemu bezprzewodowego. Duży zasięg transmisji (do 100 metrów – 330 stóp) oraz szeroki wybór elementów dystrybucji sygnału antenowego sprawiają, że rozwiązania oparte o nadajniki ULXD6 oraz ULXD8 są niezwykle skalowalne. Te obydwa dodatki do serii ULX-D mogą być zasilane przy użyciu standardowych baterii AA lub dedykowanego akumulatora Shure SB900A. Ich wymiana jest bardzo szybka i zapewniają one do dziewięciu godzin pracy, dzięki czemu spotkania mogą przebiegać bez żadnych przerw.

Sieciowe stacje ładowania: SBC450 z czterema gniazdami oraz SBC850 z ośmioma gniazdami pozwalają na równoczesne szybkie i wygodne ładowanie czterech lub ośmiu nadajników ULXD6 lub ULXD8, bez konieczności wyjmowania akumulatora z nadajnika. Za pośrednictwem sieci użytkownicy mogą łatwo monitorować postęp ładowania, a także dokonywać zmian ustawień nadajników lub też wgrywać nowe wersje oprogramowania podczas ładowania. Oprogramowanie Wireless Workbench®, jak również systemy kontroli innych producentów (AMX, Crestron, Extron, Cue itp.) ułatwiają zdalny dostęp do parametrów nadajników.

Do pobrania

Produkty w tej informacji prasowej