Shure przedstawia akcesoria dla serii Microflex® Advance

Nowa linia produktów umożliwia szybszą instalację, zapewnia elegancki wygląd i elastyczne opcje montażu.

W dniu dzisiejszym podczas wystawy InfoComm 2017 w Orlando firma Shure przedstawiła linię nowych akcesoriów dla serii swoich mikrofonów Microflex® Advance™, włączając w to element montażowy w sufitach A910 dla mikrofonu MXA910 oraz element montażowy A310 dla MXA 310. Seria mikrofonów oraz interfejsów audio Microflex Advance została wprowadzona na rynek w lutym 2016 roku. Zapewnia ona uniwersalne oraz eleganckie rozwiązanie konferencyjne dla sal spotkań w firmach, obiektach edukacyjnych oraz hotelowych. Nowe akcesoria są bezpośrednią odpowiedzią na oczekiwania integratorów systemów, którzy są niezwykle zadowoleni z wydajności systemu, ale równocześnie są zainteresowani jeszcze większym zakresem jego zastosowań. W celu spełnienia ich oczekiwań firma Shure przygotowała nowe akcesoria, które zapewniają dodatkowe opcje montażu i sprawiają, że te produkty są jeszcze bardziej przyjazne dla użytkownika.

Nowe akcesoria Microflex Advance zostały zaprojektowane z myślą o integratorach systemu oraz obecnych użytkownikach Microflex Advance. Modele A910 oraz A310 zapewniają stołowym oraz sufitowym mikrofonom macierzowym elegancki wygląd, z możliwością ich montażu w różnych miejscach spotkań. Akcesoria te nie tylko poprawiają estetykę pomieszczenia, ale również skracają czas instalacji i zmniejszają koszty ogólne wdrożenia systemu.

Rama montażowa w suficie A910 dla mikrofonu MXA910 pozwala na łatwe zainstalowanie macierzy sufitowej na dowolnej powierzchni włączając w to systemy suchej zabudowy, tworząc niewidzialne doświadczenia dźwiękowe z dowolnego miejsca. Kołnierz montażowy A310 dla stołowego mikrofonu macierzowego MXA310 zmniejsza jego widoczność przez umożliwienie wpuszczenia mikrofonu w blat. Dzięki temu mikrofon znajduje się bardziej w stole niż na jego powierzchni. Takie rozwiązanie zmniejsza wysokość mikrofonu i poprawia ogólną estetykę, przy równoczesnym zachowaniu właściwości akustycznych, jak również łatwego dostępu do przycisków wyciszenia. Model A910 jest dostępny w kolorze białym, podczas gdy kołnierz montażowy A310 jest oferowany w dwóch kolorach: czarnym oraz aluminium. Obydwa produkty mogą być malowane w celu idealnego dopasowania do koloru stołu lub sufitu. Będą one dostępne zaczynając od lata 2017 roku.

„Akcesoria Microflex Advance zwiększają elastyczność zastosowania serii przez umożliwienie użycia mikrofonów w znacznie większej liczbie przypadków, przy jednoczesnej poprawie wyglądu i skróceniu czasu instalacji” – powiedział Rob Klegon, Menadżer w dziale Global Product Management w firmie Shure. „Stworzyliśmy tę linię akcesoriów w celu zapewnienia klientom różnych opcji montażu, dzięki czemu użytkownicy nie muszą już przygotowywać żadnych własnych rozwiązań podczas wdrażania systemu konferencyjnego Microflex Advance.”

W celu poznania szczegółowych informacji dotyczących akcesoriów Microflex Advance zapraszamy do odwiedzenia stoiska Shure (#5845) podczas InfoComm 2017.

Produkty w tej informacji prasowej

Więcej na temat firmy Shure na wystawie Infocomm 2017

O Shure Europe GmbH