Branżowy lider oferuje użytkownikom bezprzewodowym nowe i niezawodne opcje pasm transmisji w celu zapewnienia najwyższej jakości dźwięku cyfrowego w czasach zmieniającego się widma radiowego.

W dniu dzisiejszym, podczas wystawy ISE Show 2017, firma Shure ogłosiła, że dwa z ich wiodących cyfrowych systemów bezprzewodowych: ULX-D oraz QLX-D będą dostępne w paśmie 1,5 GHz oraz 1,8 GHz:

• Z17: 1492-1525 MHz, kraje europejskie, praca w pomieszczeniach zamkniętych
  • Z18: 1785-1805 MHz, kraje europejskie
  • Z19: 1785-1800 MHz, Australia
  • Z20: 1790-1805 MHz, Tajwan

W czasach stale zmieniającego się spektrum radiowego firma Shure nieustannie służy jako branżowy adwokat i źródło informacji, zapewniając w swoich działaniach nowe opcje, które pozwalają użytkownikom uzyskać niezawodny i najwyższej jakości dźwięk, z którego znane są systemy bezprzewodowe Shure. Te nowe wersje z serii ULX-D oraz QLX-D są zaprojektowane jako alternatywne rozwiązania dla coraz bardziej zatłoczonego pasma UHF.

Systemy działające w pasmach 1,5 GHz/1,8 GHz i dedykowane im akcesoria posiadają te same funkcje i oferują te same zalety, jak w przypadku bazowych systemów UHF ULX-D oraz QLX-D, włączając w to bardzo efektywne wykorzystanie widma, wydajne akcesoria zasilania, opcję pracy w sieci i wytrzymałą konstrukcję pozwalającą na codzienne korzystanie ze sprzętu. Te cyfrowe systemy bezprzewodowe łączą profesjonalne właściwości z uproszczoną konfiguracją oraz obsługą, oferując krystalicznie czysty 24-bitowy dźwięk cyfrowy, niezawodne działanie w paśmie radiowym, możliwości sterowania systemem z poziomu sieci, szyfrowanie AES-256 oraz sieciowy dźwięk cyfrowy Dante™ (w przypadku odbiorników ULXD4D oraz ULXD4Q w opcji dual oraz quad).

„Nasi klienci wykorzystują znacznie więcej systemów bezprzewodowych niż dotychczas i z tego też powodu dostępne widmo zostało znacząco ograniczone, dlatego jesteśmy zobowiązani do dostarczenia coraz bardziej efektywnych rozwiązań pod względem wykorzystania widma.” – powiedział Mu Yang, Menedżer Produktu działu Produktów Bezprzewodowych w firmie Shure. „Shure przygotował szeroką gamę produktów, które zapewniają wsparcie dla cyfrowych systemów bezprzewodowych pracujących w paśmie 1,5 GHz oraz 1,8 GHz. Profesjonaliści mają zaufanie do tych produktów ze względu na ich przyjazne użytkownikom właściwości oraz niezawodne działanie.”

Dostępnych jest wiele nowych akcesoriów dla systemów ULX-D oraz QLX-D pracujących w paśmie 1,5 GHz oraz 1,8 GHz, włączając w to system dystrybucji sygnału antenowego UA844+, wzmacniacz in-line UA834, aktywną antenę kierunkową UA874, pasywny rozdzielacz sygnału antenowego UA221 oraz system dystrybucji sygnału antenowego UA845UWB (przełączany do pracy w zakresach VHF, UHF, 1,2 GHz, 1,5 GHz oraz 1,8 GHz).

Cyfrowe systemy bezprzewodowe ULX-D oraz QLX-D pracujące w paśmie 1,5 oraz 1,8 GHz będą dostępne w sprzedaży wiosną 2017 roku. Więcej informacji można znaleźć odwiedzając stronę internetową www.shure.pl.