Axient® Digital zdobył nagrodę ABTT

Na początki tego miesiąca Shure UK zaprezentował swój nowy flagowy bezprzewodowy system mikrofonowy Axient® Digital podczas corocznej wystawy Stowarzyszenia Brytyjskich Techników Teatralnych (Association of British Theatre Technicians - ABTT) w londyńskim Pałacu Aleksandry (Alexandra Palace). Pod koniec pierwszego dnia wystawy ABTT (6 czerwca) do przedstawicieli firmy Shure dotarła radosna wiadomość, że nowy system otrzyma nagrodę ABTT Theatre Award w kategorii Produkt Dźwiękowy roku 2017. Sędziowie – Dyrektor Generalny ABTT Robin Townley oraz Przewodnicząca Konkursu Louise Jeffreys – dokonując ostatecznego wyboru zauważyli, że nie ulega najmniejszej wątpliwości, że firma Shure słuchała opinii profesjonalistów branży teatralnej z całego świata i zapewniła im najwyższej jakości system bezprzewodowy.

Robin Townley, CEO of the Association of British Theatre Technicians (ABTT)

„Stabilność pracy i elastyczność zastosowań są kluczowymi kryteriami stawianymi podczas wyboru produktu dźwiękowego w tym roku.” - powiedział Townley, zauważając, że Axient Digital „został opracowany z myślą o ostatecznym użytkowniku i z uwzględnieniem reakcji zwrotnej ze strony przedstawicieli branży.”

Axient Digital, który został wprowadzony na rynek na początku tego roku podczas wystawy NAB, zastępuje wcześniejsze wiodące na rynku analogowe bezprzewodowe systemy mikrofonowe UHF-R® oraz Axient®, korzystając z ich możliwości tworzenia najbardziej zaawansowanej platformy bezprzewodowej, pozwalającej na jej wykorzystanie podczas wszystkich profesjonalnych produkcji oraz sytuacji. Podążając za zmieniającymi się potrzebami klientów – szczególnie w środowisku stale zmieniającego się spektrum częstotliwości radiowych – system Axient Digital zapewnia niezwykle wysoki poziom wydajności w zakresie transmisji bezprzewodowej oferując znakomite narzędzia do sterowania oraz kontroli pracy i zapewniając wyjątkową jakość dźwięku. Jest on również skalowany, jego odbiornik współdziała z dwoma różnymi typami nadajników – z serii AD oraz ADX. W najnowszej linii produktów znalazł się też nadajnik ADX1M, micro-bodypack o unikatowej konstrukcji, z wewnętrzną, samostrojącą się anteną, który rozwiązuje wiele z kluczowych zagadnień w zakresie wydajności właściwych dla tradycyjnej konstrukcji nadajnika typu bodypack, w kontekście zastosowań teatralnych. Te cechy były szczególnie podkreślane przez sędziów ABTT podczas ogłaszania zwycięzcy konkursu. Townley oraz Jeffreys wyrazili szczególne uznanie dla trybu pracy Dante Cue, który pozwala na monitorowanie za pośrednictwem protokołu Dante każdego kanału Axient Digital obecnego w sieci, za pośrednictwem jednego wyjścia słuchawek.

Tuomo Tolonen, Shure UK Pro Audio Group Manager

„Shure jest zaszczycony faktem otrzymania nagrody ABTT.” - komentuje Tuomo Tolonen, Menedżer w Shure UK Pro Audio Group. „ABTT to szanowane i cenione wydarzenie wśród brytyjskich profesjonalistów z branży teatralnej. To doskonałe miejsce nawiązania kontaktów z najważniejszymi ludźmi z tej branży. Obecność w tym roku z Axient Digital była dla nas priorytetem od samego początku wprowadzenia tego systemu na rynek.”

„Blisko współpracowaliśmy z profesjonalną społecznością teatralną podczas prac nad powstawaniem tego produktu, aby dobrze zrozumieć to, na czym zależy jego użytkownikom. Zdobycie tej nagrody wzmacnia nasze zaangażowanie w jeszcze większe wsłuchiwanie się w naszych klientów.”

Więcej informacji na temat Axient Digital można znaleźć tutaj: www.shure.co.uk/axientdigital

O firmie Shure Incorporated

Andrew Low

Marketing Manager

andrewl@shuredistribution.co.uk

Shure Distribution UK

United Kingdom

Telefon: +44 (0)1992 703036

Andrew is Systems Marketing Manager for the UK. When not focussing on installed audio, he can be found in the basements of London pubs playing his guitar, badly. A London resident for ten years, Andrew took the leap across the pond after studying at the School of Audio Engineering’s NYC campus. He still struggles to understand the local “language”.